Veilig werken met je favoriete muziek! Klinkt goed, hè?

Radio oorkappen bieden een extra dimensie aan veilig werken!

Print Friendly, PDF & Email

Tijdens het werken goed voor je oren zorgen is (gelukkig) voor veel mensen geen onbekend fenomeen. In de dagelijkse werkomgeving tref je met regelmaat een oorkap of goed passende oordop. Dit is de makkelijkste en tevens snelste vorm van gehoorbescherming op de werkvloer. De werknemer zorgt hier zelf voor óf wordt hierin voorzien door de werkgever.

Wanneer gehoorbescherming niet, of niet op de goede manier, wordt gebruikt kan dat nare gevolgen hebben: er kunnen verschillende vormen van schade optreden. Suizende of piepende oren, minder kunnen horen, vervorming van geluid of een gebrek aan concentratie… Stuk voor stuk heel vervelende kwaaltjes. Zeker naarmate de klachten langer voortduren kan het leiden tot stress of zelfs gedeeltelijke of gehele arbeidsongeschiktheid.

Goede bescherminghellberg-relax-headset-headband-safe-1 is dus een must. Maar de stille wereld die je daarmee betreedt is op z’n zachtst gezegd ook wat saai. De werknemer die zijn eigen werkplezier serieus neemt, doet er dan ook goed aan te kiezen voor een radio-oorkap, ook wel ‘actieve oorkap’ genoemd. Dit is een oorkap die niet alleen schadelijke omgevingsgeluiden dempt, maar ook nog een radio-functie heeft. Dit maakt het werken met en het dragen van gehoorbescherming een stuk plezieriger. Je staat straks swingend op de werkvloer!

Goedkoop is duurkoop?

De techniek van deze oorkappen is in constante ontwikkeling en er bestaat dan ook genoeg keuze. Pasvorm, kleur, prijs, gebruiksvriendelijkheid en demping verschillen per aanbieder. Voorheen waren er daarnaast ook veel verschillen in frequentiebereik, maar door sterk ontwikkelende techniek hoef je je daar nu niet zoveel zorgen meer om te maken.

Voor veel mensen is natuurlijk met name de prijs een belangrijke eigenschap. Dus, om maar met de deur in huis te vallen: wat kost het nou om je werkplezier aanzienlijk te vergroten? Voor slechts ca. €70,- heb je al een radio-oorkap met uitstekende demping. Een koopje, zeker als je bedenkt dat een passieve oorkap al snel €30,- kost.

peltor_WS_A3_1Maar waarom bestaan er dan radio-oorkappen van ruim €100,-? Dat heeft vaak te maken met de levensduur. Van een radio-oorkap mag je verwachten dat deze minimaal twee  jaar probleemloos meegaat, en veel aanbieders hebben hun garantie hier dan ook op aangepast. Deze aanbieders hebben overigens niet allemaal een service center binnen de Benelux; dat is wel iets om rekening mee te houden, mocht je van die garantie gebruik willen gaan maken.

Laat je adviseren

Het is vaak lastig te bepalen welke radio oorkap geschikt is voor jouw werkzaamheden. Houd vooral het CoolSafety Blog in de gaten; binnenkort posten we een artikel met daarin de drie actieve oorkappen die bij ons favoriet zijn! Kan je niet wachten? Neem even contact met ons op. Wij kunnen jou adviseren en je zo helpen om de juiste radio-oorkap aan te schaffen.

Work never sounded so good!

Print Friendly, PDF & Email

Eén gedachte over “Veilig werken met je favoriete muziek! Klinkt goed, hè?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *