Categoriëen
3MAnsellATGBolléHoneywellSafetyJSP

Brandwonden verzorgen

Zo snel mogelijk brandwonden verzorgen? De behandeling van brandwonden kan echter ingewikkeld zijn. In ons assortiment hebben wij twee verschillende brandwonden kompressen die zo snel mogelijk het letsel kunnen behandelen. Onderaan op deze pagina vind je een stappenplan te gaan om een brandwond te verzorgen. 

Heb je andere vragen over het verzorgen van (ernstige) brandwonden? Onze specialisten op het gebied van BHV en brandwonden staan voor je klaar op de contactpagina

Op deze pagina vind je nog meer verwante EHBO artikelen

Toon meer
Toon minder
Brandwonden verzorgen
producten

Stappenplan om een brandwond te verzorgen

Hieronder is een duidelijk stappenplan omschreven waarbij je zo snel mogelijk een brandwond verzorgen en waarbij de kans op infecties zo min mogelijk is: 

  • Desinfecteer of was uw handig grondig met warm zeepwater.
  • Verwijder voorzichtig, maar wel zo snel mogelijk alle kleding in de buurt van de brandwond, inclusief sieraden en horloges of luiers. 
  • De brandwond moet direct afgekoeld worden, het liefst met lauw, zachtstromend water. Voor minstens 10 minuten lang. 
  • Breng verder niets op de wond aan, zoals een zalfje of andere middelen. 
  • Het is belangrijk om vast te stellen wat voor soort wond het is: eerste-, tweede- of derdegraads brandwond, een wond door extreme kou of een chemische wond. 
  • Bij eerstegraads brandwonden en andere lichte verwondingen kan je het beste lauw water of een brandwonden kompres gebruiken. 
  • Bij ernstige brandwonden, bel je meteen het alarmnummer. Raadpleeg een arts als de pijn aanhoudt of als de brandwond meer dan 10% van het lichaam beslaat.

 

coolsafety.nl logo

Kies hieronder hoe je wilt winkelen

Toon prijzen excl. btw

Zakelijk ❯

Toon prijzen incl. btw

Particulier ❯
Meer dan 15 jaar ervaring in pbm's
Klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh
Gratis verzending boven de 75 euro
Gratis retour binnen Nederland
Webshop keurmerk