Jongeren het vaakst slachtoffer van onkunde op PBM-gebied

Waar mensen zijn, wordt gewerkt, en waar wordt gewerkt, bestaan risico’s. Zowel jongeren als ouderen worden daaraan blootgesteld, wat kan resulteren in schade of letsel. Schade en letsel komen in vele vormen en maten, kunnen groot of klein zijn, zichtbaar of onzichtbaar. Ondanks het feit dat jongeren over het algemeen wat beter tegen een stootje kunnen dan oudere werknemers ziet men op de Eerste Hulp toch meer jongeren met werkgerelateerd letsel. Onderzoek wees uit dat kids tussen de 18 en 24 jaar de meeste risico’s lopen.

work-safe-armDat wordt vooral veroorzaakt door gebrek aan ervaring. Welke stoffen zijn schadelijk en welke niet? Wat kan mijn lichaam wel en niet verdragen? Wat wordt verstaan onder ‘langdurige blootstelling’? Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van veiligheidsmaterialen? En hoe vind ik in vredesnaam mijn weg in de onpeilbare diepten van normen-en-regels-land? Allemaal voorbeelden van vraagstukken waar jonge werknemers tegenaan lopen. Te vaak blijven deze vragen onbeantwoord. Omdat er geen eenduidig antwoord bestaat, omdat er gebrek is aan opleiding of kennis, omdat een werknemer niet naar de werkgever durft te stappen of omdat een werkgever simpelweg verzuimt zijn verantwoordelijkheden na te komen.

Het is natuurlijk absoluut uit den boze om je als werkgever niet aan de regels te houden, maar er moet ook niet onderschat worden hoe moeilijk het is om risico’s te beperken. Daar komt ontzettend veel onderzoek en advies van kenners uit het persoonlijke-beschermingsvak bij kijken. Eerlijk is eerlijk; weet jíj precies tegen welke risico’s je allemaal aanloopt en hoe je je daartegen moet beschermen?

Als het antwoord ‘nee’ is, aarzel dan niet om eens een belletje of mailtje naar CoolSafety te sturen. We helpen jou – jongere óf oudere – met al je vragen! 

safetyfirst1-924x462

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *