Brandschoon aan het werk met nieuwe richtlijnen

Brandweerpersoneel wordt door veel mensen gezien als een groep helden. Dat doet vermoeden dat we met z’n allen goed voor hun gezondheid zorgen, maar tot voor kort viel dat – letterlijk – vies tegen. De MSA_F1SF_Helm_nikkel_actie_foto2brandweer heeft te maken met enorme hoeveelheden gevaarlijke stoffen afkomstig uit rook en roet. Toen die smerige feiten naar boven kwamen, is onmiddellijk actie ondernomen: er werd een ‘landelijke richtlijn schoon werken’ geformuleerd. In deze richtlijn wordt precies beschreven wat de risico’s zijn en hoe brandweerlieden zich daartegen kunnen beschermen.

De richtlijnen geven aan dat eerst bepaald moet worden wat het werk inhoudt en wie het werk uitvoert. Vervolgens kijkt men wat en hoe groot de risico’s zijn. Men analyseert de huidige beschermingsmaatregelen en bepaald mede aan de hand daarvan welke aanvullende maatregelen nodig zijn. Tenslotte geven de richtlijnen ook aan hoe de maatregelen moeten worden geïmplementeerd. Het is belangrijk dat deze stappen strikt worden nageleefd. Zo kunnen onze helden weer onbezorgd heldhaftig zijn.

Wil je de precieze inhoud van de maatregelen lezen? Download de brochure dan hier.

IMG_0113

Print Friendly, PDF & Email

Eén gedachte over “Brandschoon aan het werk met nieuwe richtlijnen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *