Alles over handbescherming. Superhandig!

Je handen zijn zo’n beetje het belangrijkste gereedschap waarover jij als mens beschikt. Je doet er ongelofelijk veel mee: voelen, vasthouden, communiceren, hanteren, aanraken, gebaren, liefkozen… Ook op je werk zijn je handen onmisbaar. Maar juist dat veelvuldige gebruik maakt ze kwetsbaar. Het is van het grootste belang dat je je handen goed beschermt: als er iets mee gebeurt, kan je niet alleen je werk niet goed meer doen, maar ook in je dagelijks leven zou je, letterlijk, volledig onthand zijn. Gelukkig ligt de volledige wereld van de handbescherming voor je open: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Soorten handschoenen

Handschoenen zijn grofweg in te delen in zes categorieën:

handschoenenEr bestaan geen handschoenen die tegen al deze risico’s volledige bescherming leveren. Daarom is het belangrijk dat, door jou of door je werkgever, precies wordt afgewogen welke risico’s je loopt. Vervolgens kan je de daarbij aansluitende handschoen kiezen. Je kijkt daarvoor naar de normen waaraan de handschoenen voldoen. Hier vind je meer informatie.

Andere eisen

Behalve bescherming tegen de geldende risico’s, moet een handschoen nog meer bieden. Hij moet bijvoorbeeld ergonomisch verantwoord zijn: als jij met je kleine handjes in dezelfde maat handschoenen moet als je reusachtige collega, loop je eerder meer gevaar dan minder. Ook kan het zo zijn dat je bijvoorbeeld voor bepaalde materialen, zoals latex, allergisch bent. Of je moet niet alleen je handen beschermen, maar ook je polsen en onderarmen. Neem dat soort zaken altijd mee in je overweging, als je een handschoen gaat aanschaffen! Tenslotte moet jouw veiligheidshandschoen beschikken over een CE-markering en een Nederlandstalige gebruiksaanwijzing.

De beste handschoen voor jou

Loop geen risico. Aan het einde van een lange werkdag wil je nog steeds in staat zijn om met een vork een lekkere avondmaaltijd te eten, om met de muis van je computer over je Facebook-tijdlijn te scrollen, om je zoon of dochter een aai over de bol te geven en om weerstand te bieden aan (leert ‘ie het dan nooit?) je eeuwig aan de lijn trekkende hond. Zorg er daarom voor dat je handschoenen draagt die precies op jouw situatie zijn afgestemd. Heb je hulp nodig om te bepalen welke dat zijn? Bel of mail ons, we zijn er voor je!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *