De beste actieve oorkappen op ‘n rijtje

Een tijdje geleden schreven we over de vergaande ontwikkelingen op gebied van actieve oorkappen. Nou zijn jullie natuurlijk allemaal rázend benieuwd welke oorkap je nou het beste kunt kopen, om optimaal van deze ontwikkeling mee te kunnen genieten. In dit artikel presenteren we dan ook met veel plezier onze drie paradepaardjes op gebied van actieve oorkappen. Omdat iedereen soms behoefte heeft aan een luisterend oor…

3M Peltor Worktunes PRO

De Worktunes is niet voor niks dé meest gebruikte radio-oorkap in Nederland, zowel bij de particulier als op de werkvloer. Groot voordeel is de makkelijke verkrijgbaarheid en de degelijkheid. De radio-oorkappen van 3M Peltor zijn haast niet kapot te krijgen. De dikke stevige behuizing zorgt ervoor dat deze oorkap weer en wind kan doorstaan. Met name de Worktunes heeft een flinke ontwikkeling doorgemaakt, waar zijn voorganger (Peltor Radio XP) nog wel eens problemen had met het frequentiebereik heeft de Worktunes hier helemaal geen last van. De Worktunes heb je voor ca. €90,-

Tekst gaat verder onder afbeelding.

3m-peltor-worktunes-1

Howard Leight Sync Digital

Amerikaanse klasse op de Europese markt. Het merk Howard Leight mag met recht trots zijn op haar digitale oorkap. De Sync Digital heeft als grote voordeel dat het zoeken naar je favoriete radiozender heel simpel is. Via een digitaal schermpje kun je het ‘tunen’ makkelijk uitvoeren én volgen! Wanneer je jouw favoriete zender hebt gevonden sla je deze probleemloos op. Verder is, naast het gebruiksgemak, het design een stukje genot op zich. Mooie industriële kleuren, strakke vormgeving en een stoer uiterlijk. De Howard Leight Sync Digital is helemaal van deze tijd, en dat voor nog geen €85,-!

Tekst gaat verder onder afbeelding.

howard-leight-sync

Sordin Supreme Pro X

Sordin valt onder het Amerikaanse MSA, een merk dat al meer dan honderd jaar marktleider op gebied van persoonlijke bescherming is. Oorbescherming is in hun assortiment een vanzelfsprekendheid en met de Sordin Supreme Pro X leveren zij inderdaad nét dat beetje meer. De oorkap dempt niet alleen schadelijke omgevingsgeluiden, maar kan ook geluid versterken. Klinkt tegenstrijdig? Nee hoor, het werkt zo. Jij bent aan het werk en hoort gewoon alles wat er om je heen gebeurt. Je kunt zelfs een gesprek voeren met die ene collega, die altijd zo onduidelijk praat. Detecteert de oorkap echter lawaai van een schadelijk niveau, dan slaat hij onmiddellijk dicht en beschermt je oren als de beste. Neemt het geluid weer af dan kan je weer rustig verder praten met je collega. Overigens is dit stukje hoogstaande techniek wel wat meer aan de prijs: je betaalt er ongeveer €175,- voor.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

sordin-supreme-pro-x-zwart-zijaanzicht3_500x500

Advies op maat

Staat jouw favoriet er niet tussen? Neem vooral even contact op met CoolSafety. Een mailtje of belletje is zo de deur uit, en wij kunnen je precies vertellen welk product het beste aansluit bij jouw persoonlijke situatie. We spreken je graag snel!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *