Productreview MSA V-Gard 900: weg met de calimero-look!

Je draagt een helm als je aan het werk bent. Omdat het moet van je baas, of omdat je simpelweg zelf eigenlijk ook wel inziet dat het wel een beetje een Russische roulette zou zijn om blootshoofds door die regen van vallende stenen te lopen. Wat de reden ook is, het is een feit dat je je toch altijd een beetje sullig voelt met zo’n dopje op je kop. Maar dat is nu verleden tijd.

MSA, één van de grootste spelers in veiligheidsland, heeft zojuist een revolutionair nieuw product op de markt gebracht. De MSA V-Gard 900-serie biedt helmen mét geïntegreerde gelaatsbescherming, die verre van sullig zijn. Reflecterende prisma-stickers en een gestroomlijnde body: ze zijn ronduit cool. Zet er een op en de metamorfose glijdt over je heen. Voelde je je altijd een Calimero, dan ben je nu spontaan een Stormtrooper. Voelde je je Bob de Bouwer, nu ziet iedereen jou als The Stig. Vanaf vandaag ben je niet meer sullig. Je bent stoer. You’ve got the looks.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

msa-v-gard-930-1ABS

En daarnaast ben je met een helm uit de MSA V-Gard 900-serie op je hoofd ook nog eens hartstikke safe. De helmschaal voldoet aan EN-norm 397, wat betekent dat hij zowel penetrerende krachten als de impact van vallende objecten kan weerstaan. Dat komt omdat hij is gemaakt van supersterk ABS-kunststof. Combineer dat met het comfortabele, makkelijk op maat te maken zes-punts binnenwerk en het resultaat is één van de meest degelijke veiligheidshelmen die op dit moment op de markt zijn.

Onbreekbaar en krasvrij

Zie je al voor je hoe alle hoofden draaien op het moment dat jij met deze helm op naar je werkplek loopt? Je steelt de show pas helemaal als je je kettingzaag tevoorschijn haalt om die splinterende oude balken in stukken te hakken, wat natuurlijk vraagt om de juiste gelaatsbescherming. Je collega biedt jou een oud, bekrast brilletje aan, dat jij, terwijl je hem met een mengeling van plezier en medelijden aankijkt, afslaat. Je brengt je handen omhoog naar je helm en, zonder zelfs maar je handschoenen uit te trekken, klap jij het geïntegreerde gelaatsvizier naar beneden. Terwijl je collega’s, die je nog steeds bewonderend aan staan te gapen, verblind worden door het nagenoeg onbreekbare en volledig krasvrije lensglas, ga jij aan het werk. Volledig op je gemak, want jij weet dat jou niks meer kan overkomen.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

msa-v-gard-930-3

Combineren met je eigen bril

De MSA V-Gard 900-serie biedt dus hoofd- en oogbescherming in één. De V-Gard 930 komt met een veiligheidsbril, de V-Gard 950 met een volledig vizier. Die laatste is niet alleen veilig door z’n robuustheid, maar ook door z’n moeiteloze bestendigheid tegen iedere elektrische lading tot 1000 Volt. Dat, en het feit dat je de helm gemakkelijk combineert met stroom- en vlamboogbestendige oor-, kin- en halsbescherming, maakt dat de V-Gard 950 behalve EN-norm 397 ook EN-norm 50365 dik verdiend heeft. Overigens zijn alle helmen uit de 900-serie te combineren met een hoofdlamp, een kimriem en de benodigde gehoorbescherming. En natuurlijk, ook niet onbelangrijk, met jouw eigen bril. Want of je nou de veiligheidsbril of het gelaatsvizier gebruikt: je eigen bril hou je daaronder gewoon op. Wel zo makkelijk.

Dopje op je kop

Kortom, de MSA V-Gard 900-serie combineert veiligheid met een ongekend comfort én een blitse uitstraling. Weg met de Calimero-look: het is tijd om op de bouwplaats je hoofd boven het maaiveld uit te gaan steken. Je bent nu immers toch goed beschermd. Ja, in het vervolg zet jij met veel plezier een dopje op je kop.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *