Kleine oorkapjes voor kleine babyoortjes

Piepkleine handjes, piepkleine voetjes, zo’n lief, piepklein neusje… De meeste mensen zijn helemaal vertederd bij het zien van een baby’tje. Ze zijn opgebouwd uit stuk voor stuk schattige, lieve, kleine onderdeeltjes! We hebben vaak de neiging zo’n kindje te koesteren en te beschermen tegen alle schadelijke invloeden van buitenaf. Dat is niet voor niets: baby’tjes zijn net zo kwetsbaar als ze klein zijn en dat geldt dus ook voor hun oortjes.

Koningsdag, carnaval, bevrijdingsdag of de kerstmarkt

Het spreekt dan ook voor zich dat je een pasgeboren spruit niet meeneemt naar een rockconcert, maar er komt een moment dat je het met de beschutting van je eigen huis ook wel een beetje hebt gehad. Je wilt je kindje laten zien aan de wereld, en daar is koningsdag, carnaval, bevrijdingsdag of een kerstmarkt de perfecte plek voor! Toch? Zeker weten, míts je de oortjes van je baby goed beschermt.

De babyoorkap

Oordopjes zijn geen optie. Hou zo’n schuimrubberen plug maar eens naast een babyoortje, dan zie je meteen dat het onbegonnen werk is om te proberen die naar binnen te wurmen. Gelukkig is er een goed alternatief: de babyoorkap. De twee belangrijkste producenten daarvan zijn EM’s en Banz.

EM’s

EM’s oorkapjes worden over het algemeen vanaf dag één tot ongeveer anderhalf jaar heel goed verdragen. Je gebruikt ze niet op de traditionele manier, met een band over het hoofd, want daar is het babyfontanelletje nog te kwetsbaar voor. De EM’s bestaan uit twee losse schelpjes die op de oortjes worden geplaatst, waarna een elastieken band die over het voorhoofd en de nek van het kindje loopt de boel bij elkaar houdt. Die band is in vele kleurtjes verkrijgbaar. Een soort van pimp-je-baby dus!

Tekst gaat verder onder afbeelding.

EM's

BabyBanz

De oorkapjes van Banz, toepasselijk ‘BabyBanz’ genaamd, zijn geschikt voor iets oudere baby’s, maar kan je wel tot drie jaar gebruiken. Dat je ze niet vanaf het eerste moment kunt gebruiken, komt door de draagwijze: de band om het hoofd kan wat druk geven op het schedeltje van je kind. Met drie maanden is die wat steviger geworden. Ook de BabyBanz is verkrijgbaar in vrolijke kleuren en patronen. Het is immers nooit verkeerd om wat aan het imago van je kind te doen, toch?

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Babybanz

Slaap lekker

Leer je kindje vanaf het eerste moment hoe belangrijk het is die schattige, kleine oortjes te beschermen. Dan kunnen ze op latere leeftijd alsnog genieten van dat felbegeerde rockconcert.

Slaap lekker, lieve, kleine baby…

6db6d1723851334ea8f8e99f77349715

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *