Vandaag is het Warmetruiendag!

Vandaag is het Warmetruiendag. Dit initiatief van Greenchoice is in het leven geroepen om energie te besparen door de verwarming wat lager te zetten en is de afgelopen tien jaar een groot succes geweest. Door de verwarming één graad lager te zetten, bespaar je 6% energie, en dus 6% CO2-uitstoot! Doen we dat met z’n allen één dag lang, dan besparen we zoveel energie als drie Waddeneilanden samen in één jaar verbruiken. Wauw! Om je te helpen van deze eenmalige dag een gewoonte te maken die makkelijk vol te houden is, presenteert CoolSafety je bij deze de fijnste warme truien. En we geven je een paar tips die van Warmetruiendag gegarandeerd een feestje maken.

De beste truien: een heerlijke hoodie

Welke trui voor jou het meest geschikt is, hangt natuurlijk helemaal af van je voorkeuren. Veel mensen vinden het verrukkelijk om weg te kruipen in de geborgenheid van deze hoodie. Met z’n kangoeroezak aan de voorkant, waar je op echt koude dagen je handen lekker in kunt opwarmen, en het aansnoerkoordje in de capuchon kom je met deze gezellige hooded sweater de Warmetruiendag wel door.

De beste truien: mooi rood is niet lelijk

Ben je meer van de felle kleurtjes, dan is dit knalrode Fristads Kansas sweatshirt misschien wel wat voor jou. Hij blijft superlang mooi, heeft een borstzakje voor klein grut dat je op wilt bergen en verder ontbreekt alle poeha: gewoon een lekker degelijke, lekker warme trui.

De beste truien: knallend en veilig

Tenslotte hebben we natuurlijk ook de perfecte trui voor mensen die er écht uit willen springen. Deze Tricorp sweater is ontworpen om op te vallen. Hij gemaakt van knaloranje, high-visibility katoen en voorzien van reflecterende zilveren strepen. Niemand die jou nog over ‘t hoofd ziet, en dat terwijl je het geen moment koud hoeft te hebben. Superslim!

Andere tips

Het heeft natuurlijk weinig zin om je bovenlijf in lekker warme fleece te hullen, terwijl je onderlichaam er bibberend bij loopt. Zorg er dus, als het echt koud is, voor dat je onder je normale kleding een thermo-onderbroek en een thermo-shirt draagt. Over je lekker warme trui kan je natuurlijk een dikgevoerde winterjas aan, en aan je handen en voeten draag je speciale winter(hand)schoenen. Voor nog meer tips over PBM tijdens koude dagen kan je dit artikel lezen.

En de kers op de taart…

Tenslotte zou Warmetruiendag Warmetruiendag natuurlijk niet zijn, zonder een lekker grote mok vol warme, huisgemaakte chocolademelk met slagroom. Leef je uit met dit recept!

Ingrediënten

 • Twee eetlepels gehakte pure chocolade
 • Een beker melk
 • Een theelepel suiker
 • 1/4 theelepel vanille-extract
 • Een snufje kaneel
 • Een beker slagroom
 • Drie eetlepels poedersuiker
 • 1/8 theelepel vanille-extract

Werkwijze

 1. Doe de chocolade, de melk en de suiker samen in een pannetje. Zet op het vuur en roer langzaam alles door elkaar, terwijl de melk opwarmt.
 2. Voeg het vanille-extract toe.
 3. Blijf voortdurend roeren. Haal de pan van het vuur op het moment dat de melk warm is en de chocola gesmolten, laat het geheel niet koken!
 4. Giet de chocolademelk in een grote beker en bestrooi met de helft van de kaneel.
 5. Klop de slagroom met de poedersuiker en het vanille-extract op in een grote kom. Als je er pieken in kunt trekken die rechtop blijven staan, is de slagroom klaar.
 6. Schep de slagroom voorzichtig bovenop de chocolademelk.

Geniet ervan! En heb je nog vragen (over truien, want over koken weten we niet zoveel) neem dan vooral contact op met CoolSafety.

il_fullxfull.114917767

Print Friendly, PDF & Email

2 gedachten over “Vandaag is het Warmetruiendag!”

  1. Dat vinden wij nou ook, Birgit! We missen ‘m zelfs een beetje, met dit warme weer. Gelukkig kan ‘ie hier in Nederland vast snel weer uit de kast! ^Mirre

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *