Veel gehoorschade bij jongeren: muziek-oordop biedt uitkomst

NIEUWS – 26 april 2017
Van de jongeren tussen twaalf en 24 jaar oud heeft bijna een kwart één of andere vorm van gehoorschade. Dat is zorgelijk, want meestal treedt gehoorschade pas op latere leeftijd op, als logisch gevolg van ouderdom. Van de jongeren die te horen kregen dat ze een slecht functionerend gehoor hebben, dacht 85 procent van te voren dat hun gehoor wél goed zou zijn. Dit nieuws is bekend gemaakt door de Hoorstichting.
Oplossing
De oorzaak van de schade is niet onderzocht. Er is gelukkig wél een makkelijke oplossing beschikbaar. Het dragen van de juiste gehoorbescherming bij het bezoeken van evenementen en bij het luisteren naar harde muziek vermindert de kans op gehoorschade namelijk aanzienlijk. Het is aan te raden om oordopjes met speciale muziekfilters te gebruiken, want zo blijft de kwaliteit van de muziek het best bewaard. Over het gebruik van dat soort gehoorbescherming kan je hier meer lezen! Heb je nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op.
Bron: nu.nl
Print Friendly, PDF & Email

2 gedachten over “Veel gehoorschade bij jongeren: muziek-oordop biedt uitkomst”

    1. Hoi Bas! De Nationale Hoorstichting heeft een test waarmee je in vijf minuten je gehoor kan testen, die heet ‘De Oorcheck’. Wil je liever een medische gehoortest, dan kan je arts kan je doorverwijzen naar een audioloog. Succes ermee, ik duim voor een positief resultaat! ^Mirre

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *