Strengere NEN-normen voor gehoorbescherming

NIEUWS – 1 juni 2017

Lawaai is en blijft een veelvoorkomend probleem en de manieren om dat probleem te lijf te gaan worden dan ook steeds verder ontwikkeld. Om die reden is nu besloten de NEN-normen die aan gehoorbescherming worden gesteld verder op te schalen. Gehoorbescherming is uit de Categorie II PBM gehaald, en overgeplaatst naar categorie III.

Strengere controle

Dat houdt in dat er nu strenger gekeken wordt waartegen de producten wel, en waartegen ze niet beschermen. Er zijn twee belangrijke NEN-normen van toepassing op gehoorbescherming.

EN 352: gehoorbeschermers die hieraan voldoen, beschermen je oren sowieso tot aan het vermelde aantal decibels. Ze zijn dus gegarandeerd veilig binnen de range die op de verpakking vermeldt staat. De meeste oordoppen dempen het geluid met twintig tot veertig decibel.

EN 13819: deze gehoorbeschermingsmiddelen zijn uitvoerig getest op akoestisch en fysisch gebied en bieden daardoor extra functies of extra bescherming. Ze zijn geschikt voor iedereen die meer nodig heeft dan alleen demping.

Markt

De markt voor gehoorbeschermingsmiddelen groeit. Dat komt niet alleen omdat lawaai een probleem blijft, maar ook omdat mensen steeds meer het nut van gehoorbescherming in gaan zien. De producten worden steeds meer ook buiten werk gebruikt, bijvoorbeeld tijdens evenementen en om kinderen rustig te houden.

CoolSafety

Wij hebben een uitgebreid assortiment aan gehoorbeschermingsproducten speciaal voor jou! Neem maar eens een kijkje in onze shop.  En als je nog vragen hebt, dan kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Print Friendly, PDF & Email

2 gedachten over “Strengere NEN-normen voor gehoorbescherming”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *