De Festivalcheck: waar haal jij je oordoppen? Check it out!

Het festivalseizoen is in volle gang, en dat betekent: feest, lekker eten, veel gezelligheid en… beschadigde oren! We hebben je al eerder verteld hoe belangrijk het is om je oren goed te beschermen. Ben je dat even vergeten, dan doe je er goed aan dit artikel nog een keer te lezen. Nou wil het toeval dat ons vanmorgen nóg een geweldige nieuwe uitvinding ter ore kwam: de Festivalcheck. Die móéten we natuurlijk even met jou delen. Lees gauw verder!

De Festivalcheck

‘De Festivalcheck’ is een website, gemaakt door De Nationale Hoorstichting. Bezoekers kunnen daar hartstikke makkelijk informatie vinden over de beschikbaarheid van gehoorbescherming op het festivalterrein. Je kunt er bekijken of er op jouw festival ter plekke oordoppen kunnen worden gekocht. Is dat zo, dan zie je bijvoorbeeld welke soorten er beschikbaar zijn, hoeveel ze kosten en waar je ze kunt ophalen. De Nationale Hoorstichting hoopt dat het dragen van gehoorbescherming op festivals op die manier wordt gestimuleerd.

I Love My Ears

De Festivalcheck is gelanceerd als aanvulling op de campagne I Love My Ears. Die campagne, opgezet door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de brancheorganisaties VVEM en VNPF, wil mensen bewust maken van de risico’s van harde muziek. I Love My Ears geeft mensen daarom een paar aanvullende tips:

  • draag gehoorbescherming met muziekfilter
  • ga niet te dicht bij de speakers staan
  • geef je oren tussendoor rust.
Adressen

Wil je de Festivalcheck gebruiken, dan kan dat hier. Je kunt natuurlijk ook rechtstreeks bij ons oordopjes voor festivals kopen. Dat is extra handig, want dan heb je ze al voor het festival in huis en wij bieden je de beste prijs! Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de Alpine Musicsafe. Zoek je gehoorbescherming voor kinderen, dan kan je die sowieso beter online kopen, want festivals verkopen zelden kinderoorkappen. Wij hebben voor jouw kleine bijvoorbeeld de Alpine Muffy (vanaf drie jaar) of de Alpine Muffy Baby (tot drie jaar). Heb je nog vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *