Productreview Showa 381: Showen maar, die handjes!

Heb jij een grote doos vol met handschoenen, omdat het je maar niet lukt om er één te vinden die net zo flexibel, veelzijdig en van alle markten thuis is als jij? Vervelend is dat, hè. Elke ochtend die hele bak doorspitten. Als je dan de linker éíndelijk hebt gevonden, dan moet je het nog maar net voor elkaar zien te krijgen z’n wederhelft op te sporen. Maar wees gerust, ik heb geweldig nieuws voor je: je handschoenendoos kan de deur uit, want hier is de Showa 381!

Showa 381: de flexibiliteit zelve

Hij is flexibel in zowel figuurlijke als letterlijke zin. Doordat dit leuke handschoentje minder dan een millimeter dik is, behoud je het gevoel in je vingers optimaal. Je kunt bijvoorbeeld heel gemakkelijk kleine schroefjes oppakken. Dat wordt nog gemakkelijker gemaakt door het reliëf op de handpalm. Daarmee heb je geweldige grip op bijna alle materialen. Ook als het materiaal nat of vettig is. Je moet er wel rekening mee houden dat de Showa 381 niet geschikt is in omgevingen waar elektrische, chemische of thermische gevaren dreigen. Zolang je daar een beetje afstand van houdt, ben je ondanks z’n geringe dikte geweldig goed beschermd.

Schuurweerstand

De Showa 381-handschoen heeft de maximaal haalbare score gekregen op gebied van schuurweerstand. Dat betekent niet alleen dat je ‘m geheel veilig kan gebruiken tijdens als je schuurwerkzaamheden, maar ook dat de handschoen hartstikke slijtvast is. Hij kan tegen een stootje en gaat hartstikke lang mee. Wel zo fijn, want jij bent niet van plan voorzichtig te gaan doen, toch?

Droge en frisse handen

Één van de fijnste dingen aan deze handschoen is toch wel het feit dat ‘ie je handen helemaal schoon en droog houdt. Je gaat er niet of nauwelijks in zweten. Dat komt door de coating. Ondanks de anti-slipbehandeling die de handpalm heeft gehad, waar we het eerder al over hadden, laat de gehele handschoen het vocht en de warme lucht afkomstig van je handen wel naar buiten toe door. Mocht je het nou toch voor elkaar krijgen de handschoen wat onfris te gaan vinden en wil je hem toch graag een keertje in de was hebben, dan kan dat. Je draait ‘m zo mee met je wekelijkse veertig-graden wasgoed.

Conclusie

Ja, wij vinden de Showa 381 echt een tophandschoen. Het is jammer dat hij niet tegen álle risico’s beschermt, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door het feit dat hij nauwelijks kapot te krijgen is, dat ‘ie bijna net zo flexibel is als je eigen huid en dat hij je handen de hele dag lang droog en fris houdt. Kopen? Dat kan nu, voor een superaantrekkelijke prijs, bij ons. 

Print Friendly, PDF & Email

4 gedachten over “Productreview Showa 381: Showen maar, die handjes!”

 1. Hoi Mirre, kan ik bij jou ook een staffelkorting krijgen voor dealers? En een sample? Wij verkopen nu wat andere merken, maar willen graag iets breder omdat er steeds meer en vaker om andere merken wordt gevraagd. Zijn ze een beetje geschikt voor in de automotive? gr Joris

  1. Hai Joris, de Showa 381 is een hartstikke goeie keuze voor in de automotive-business. Hij geeft namelijk prima vingergevoeligheid zodat ook ‘t werken met kleine onderdelen geen probleem is, en je hebt goede grip, zowel in droge als in olie-achtige omstandigheden. Een gratis sample kan je bij ons aanvragen via de website. En qua korting bij grote hoeveelheden: daar is ook een boel mogelijk. Laten we dat even persoonlijk bespreken! Als je dinsdag even belt met 033 – 303 0888 dan vertel ik mijn collega Demi dat ze je kan verwachten. Zij is namelijk specialist handbescherming en kan je er alles over vertellen. Hoop dat ik je genoeg heb geholpen, fijne Pasen! ^Mirre

 2. Hoi! Ik gebruik jullie 3M maskers al voor houtbewerking. Werken deze handschoenen ook tegen houtsplinters enzo?

  1. Hoi Anita, fijn dat je tevreden bent over je 3M masker! Ik zou deze handschoen niet aanraden voor houtbewerking. Bij splintergevaar heb je een handschoen nodig die beschermt tegen snijden en prikken, en dat doet deze maar een beetje. Mijn gespecialiseerde collega raadt jou de Showa S-Tex 581 aan, of de voordeligere Taeki 5. Linkjes naar die twee handschoenen vind je hieronder. Als ik je nog ergens mee kan helpen hoor ik het graag! ^Mirre

   https://veiligheidshandschoenen-shop.nl/showa-s-tex-581.html
   https://veiligheidshandschoenen-shop.nl/taeki-5-met-nitril-coating.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *