Hoe vervang je de filters van jouw Moldex of 3M halfgelaatsmasker?

Zowel de Moldex 7000-serie als de halfgelaatsmaskers van 3M maken gebruik van een supersimpel kliksysteem. Dat zorgt ervoor dat jij letterlijk in een handomdraai je filters plaatst en weer verwijderd. Ook als je ijskoude handen hebt, er al een erg lange, vermoeiende dag op hebt zitten of wordt afgeleid door iets veel interessanters dan gasmaskers. Want, laten we wel wezen, echt een spannend klusje is dat geklooi met filters niet. Daarom hier op een rijtje hoe je op je Moldex 7000-masker of je 3M  filters plaatst, combineert en verwijdert!

Moldex 7000-maskers

Gas- of stoffilters op het Moldex 7000-halfgelaatsmasker plaatsen
 1. Hou met één hand het masker vast en met je andere het gewenste stof– of gasfilter.
 2. Plaats de groeven aan de onderkant van het filter op de groeven van het masker.
 3. Draai het filter stevig vast, tot je een klik voelt en hoort.
Stoffilters in combinatie met gasfilters gebruiken

Wil je graag een stoffilter gebruiken in combinatie met een gasfilter? Dat kan, dankzij het supersimpele EasyLock-systeem. Volg bovenstaande instructies om het gasfilter op het masker te plaatsen en draai het stoffilter vervolgens daar weer bovenop. Simpeler kan bijna niet!

Filters weer verwijderen

Het verwijderen van filters is hartstikke eenvoudig. Je hoeft ze alleen maar de tegenovergestelde richting op te draaien.

3M-maskers

Gas- of stoffilters op het 3M-halfgelaatsmasker plaatsen
 1. Hou in de ene hand je masker en in de andere het gewenste stof– of gasfilter.
 2. Zorg ervoor dat de groeven op zowel masker als filter met elkaar uitlijnen.
 3. Draai het filter vast, tot je een klik voelt en hoort.
Stoffilters in combinatie met gasfilters gebruiken

Wil je graag een stoffilter gebruiken in combinatie met een gasfilter? Dat kan. Je hebt dan het 3M-filterkapje en losse inlegfilters nodig. Leg de filters in het kapje en klik het kapje door te drukken op het gasfilter. Vervolgens kan je het geheel op het masker draaien, zoals hierboven is beschreven.

Filters weer verwijderen

Het verwijderen van filters is ook bij dit masker heel simpel. Draai ze gewoon weer de andere kant op. Klaar is Kees!

That’s all!

Dat viel mee, of niet dan? Kan je nu weer lekker tijd besteden aan leukere dingen. En als je nog vragen hebt, neem dan gewoon even contact met ons op!

Print Friendly, PDF & Email

6 gedachten over “Hoe vervang je de filters van jouw Moldex of 3M halfgelaatsmasker?”

  1. Hey A.g,

   Goede vraag. De filters zijn helaas niet uitwisselbaar tussen de verschillende merken. Naast dat deze niet passen, zijn ze ook niet samen getest en zou je ongekeurd rond lopen.

   Met vriendelijke groet,
   Marcel

 1. Hallo!! Zijn er voor de 3M maskers ook van die filters die je op elkaar kunt klikken en misschien wat kleiner met minder inhoud ofzo? Die Moldeks filters zien er wat kleiner uit, maar ik heb al een 3M masker en om nou beide te kopen is ook een beetje zonde . Ik bewerk mijn hout met thinner (ja, ik weet het) dus ik heb hoe dan ook een combo nodig toch?

  1. Hoi Jochem, klopt als een (filter)bus: je hebt een combinatie nodig. Van een A- en een P3-filter, welteverstaan. In dit geval kan jij het beste een A1-filter nemen, die is het kleinst. Daar bovenop kan je door middel van een filterkapje een P3-filter monteren. Dan is het geheel zo klein mogelijk maar ben je toch nog goed beschermd. Hieronder vind je een paar linkjes naar de producten die ik noemde. Ik hoop dat ik je voldoende heb geholpen, laat het me vooral weten als ik nog iets kan doen! ^Mirre

   https://stofmasker-shop.nl/filterkap-501-3m-per-stuk.html
   https://stofmasker-shop.nl/gasfilter-a1-6051-bajonet-3m-set-2-stuks.html
   https://stofmasker-shop.nl/stoffilter-p3r-5935-3m-set-2-stuks.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *