Kleding bij kou: zes lagen die jij niet mag missen!

‘T vriest dat het kraakt. Het liefst blijf je in je warme bed liggen, maar dat kan niet, je moet aan de bak! Je moet de kou trotseren! Met een warm kopje thee in je handen sta je in je garderobekast te neuzen: wat moet je nou toch aan bij deze barbaarse temperaturen? Wij helpen je op weg met zes kledingtips die jij vandaag echt niet over mag slaan!

1. Eerste hulp bij kou: thermokleding

Je onderste laag bestaat natuurlijk uit de onmisbare thermokleding. Die zorgt ervoor dat de warmte van je huid behouden blijft. Thermokleding is nooit gemaakt van katoen, want katoen neemt vocht op, waardoor het je huid juist afkoelt. Zelf zijn wij vooral heel erg enthousiast over dit thermoshirt met lange mouwen van Craft, en deze bijpassende Craft thermobroek.

2. Het oog wil ook wat: een goede trui

Over je thermo-ondergoed draag je natuurlijk een laag die de warmte goed vasthoudt, maar er ook tof uit ziet. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor dit Craft vest of voor een stoere Craft hoodie. Echte koukleumen gaan best voor een lekker warme fleece, zoals dit winddichte Craft fleece-vest.

3. Koude benen zijn ook niet alles: je broek

Een broek moet niet alleen tof en warm zijn, hij moet vooral ook functioneel zijn. Je wilt dus zo veel mogelijk zakken en vakken, zodat je alle grote en kleine prul mee kan nemen. Neem eens ‘n kijkje bij onze Björnkläder werkbroek. Wil je liever een jeans en heb je niet zoveel behoefte aan opbergmogelijkheden? Dan is deze Tricorp spijkerbroek ongetwijfeld iets voor jou. Als je ze over je lange thermobroek draagt, blijven je benen gegarandeerd lekker warm. En, niet getreurd. We hebben nog veel meer heerlijke werkbroeken van Tricorp.

4. Het neusje van de zalm: een koudebestendige jas

Je outfit staat of valt met een goede jas. Met deze temperaturen wil je daar niet op bezuinigen. Ga dus voor een water- en winddichte jas die zich ook in het buitenlandse winterweer heeft bewezen. Een voorbeeld is deze Craft ski-jas. Nog een fractie prijziger maar vooral ook warmer is dit Craft jack met extra comfortabele voering.

5. Voorkom kou in je tenen: goeie schoenen

Om je voeten echt warm te houden kies je best voor winterlaarzen in plaats van je gebruikelijke werkschoenen. Laarzen waar wij heel enthousiast over zijn zijn bijvoorbeeld de onovertroffen Elten Rigger boot en deze Jallatte Jalarctics. De naam zegt ‘t toch al?

6. To finish it off: goeie accessoires

Vergeet niet om alle uitstekende onderdelen van je lichaam warm te houden! Begin met je hoofd. Die voorzie je natuurlijk van een muts. Deze Craft muts met windstopper is onze persoonlijke favoriet. Ook je handen moet je natuurlijk warm houden. Doe dat bijvoorbeeld met de Honeywell North Cold Grip, die beschermt tot een temperatuur van -25 graden! Tenslotte kan het heel fijn zijn om ook je hals net een beetje extra te beschermen. Een eenvoudig fleece-sjaaltje is daarvoor al een goede hulp, zoals bijvoorbeeld deze fleece Tricorp das.

Nou, dat kan niet meer misgaan, toch? Gauw die laatste slok thee naar binnen, en dan ben jij klaar voor een hele dag in de kou! Heb je toch nog vragen of wil je persoonlijk kledingadvies? Onze ‘stylisten’ helpen je graag, neem gewoon even contact met ons op!

Print Friendly, PDF & Email

2 gedachten over “Kleding bij kou: zes lagen die jij niet mag missen!”

  1. Haha en als je de kou weet te trotseren dan mag het ook best nog wel een beetje fashionable met goede kleuren en leuke printjes!

    1. Zo is het, Jenneke, het oog wil ook wat! Gelukkig hebben wij allerlei toffe kleurtjes op de site staan. Printjes hebben we nog niet zo veel, maar ik wil wédden dat dat komende zomer helemaal hip wordt. En dan had jij dat maar mooi aan zien komen! ^Mirre

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *