Het is winter: blijf altijd beschermd!

Het is hartje winter. En dat blijft ook nog wel zo even, want misschien krijgen we wel te maken met iets uitzonderlijks: een koude golf! Het kan dan ook écht heel koud worden! Goed om je alvast te verdiepen in wat regels omtrent ‘ijsvrij’ op de werkvloer. Is het echter gewoon Hollands winterweer, dan geldt voor de meesten van ons dat we gewoon aan het werk moeten. En dat kan je dan ’t beste maar goed beschermd doen.

Extra risico

De kou zorgt ervoor dat er bij het werken extra risico’s komen kijken. Je glijdt makkelijk uit over bevroren straten, het bedienen van machines en het hanteren van materialen is lastiger als je handen koud zijn en je bent minder productief dan in de zomer. Bedrijven zijn verplicht om, als de gevoelstemperatuur onder een bepaald punt komt, voor extra persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) en beroepskleding te zorgen. Zo kun je voorkomen dat je onderkoeld of zelfs bevroren raakt.

Veiligheidshandschoenen en veiligheidsschoenen met extra grip kunnen heel nuttig zijn als je werkt met bevroren machines of het op de werkvloer glad is. Beiden zijn vaak ook verkrijgbaar met een wintervoering: extra lekker warm! Draag in je schoenen goede sokken. Ook je helm kun je voorzien van een voering, door middel van een speciale wintermuts

Winterhandschoenen, da’s pas fijn!

Ben je op zoek naar een goed paar gevoerde handschoenen, maar niet zoveel tijd om uitgebreid op zoek te gaan? Geen zorgen. Hieronder laten we je de toppers van dit moment zien:

  1. Showa 451: De topper van dit moment. Showa brengt een zeer comfortabele handschoen op de markt. Deze handschoenen zijn zeer aangenaam om te dragen bij koud weer. Ook beschermt het je handen in vochtige omgevingen, tegen reinigingsmiddelen en alcohol. Door de voering aan de binnenkant, kan je deze handschoenen gemakkelijk voor een lange tijd dragen. Perfect voor dit koude winterweer! Showa 451: super winterhandschoen
  2. Honeywell North Cold Grip NF11HD: Een van de nieuwere modellen op dit moment. Dit setje handschoenen biedt optimaal bescherming tegen de kou. Zeer flexibel en soepel te gebruiken, zelfs met temperaturen onder de -25 graden Celsius! HoneyWell North Cold Grip handschoenen
  3. Showa 406: Ben je op zoek naar een goed setje handschoenen voor in de winter? Overweeg dan eens de Showa 406. Deze handschoenen bieden bescherming, zelfs in extreme weersomstandigheden. De comfortabele en isolerende voering van de handschoenen zorgen ervoor dat je handen geen kou lijden, zelfs met barre temperaturen die de -30°C aantikken. Showa 406 handschoenen

Kleding

Onder je gewone werkkleding kan je thermo-ondergoed dragen. Zorg ervoor dat het ondergoed is gemaakt van isolerend, maar ook ademend en vochtabsorberend materiaal. Je moet namelijk oppassen dat je het niet te warm krijgt, want dan ga je zweten en als je zweet koel je sneller af. Draag dus laagjes, zodat je makkelijk iets uit kan trekken.

Andere maatregelen

Er zijn natuurlijk ook dingen die je zelf kunt doen om warm te blijven. Beweging is altijd goed om voor extra warmte te zorgen, maar pas wel, zoals hier boven al gezegd, op dat je niet gaat zweten. Wil je toch even stil gaan zitten, zorg dan dat je dat in een warme ruimte doet. Neem er een lekker warm kopje koffie of thee bij, maar grijp, hoe verleidelijk ook, niet naar alcohol: hoewel je daar eerst warm van wordt, zorgt het ervoor dat je bloedvaten open gaan staan, waardoor je juist weer sneller afkoelt. Eet even iets energierijks, dan kan je er weer tegenaan.

Als je deze maatregelen in acht neemt, kom je die werkdag heus wel door. Voor je het weet ben je thuis en kan je weer lekker onder de warme dekens kruipen!

pexels-photo-75612

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *