Hyperkoel, zo’n vest!

Henrico Hyperkewl vest header

Yes, de zomer staat weer voor de deur! Maar dat betekent ook: oplopende temperaturen die ontstaan binnen de kledij. Dit is natuurlijk niet erg fijn als jij hard aan het werk bent. Maar niet getreurd, er bestaat een speciaal koelvest die ervoor zorgt dat jij je werkzaamheden zorgeloos kan uitvoeren op de werkvloer. Daarnaast zit het koelvest ook nog eens erg comfortabel. In deze blog vertel ik jou meer over dit verkoelende kledingstuk.

Een koelvest is de perfecte oplossing om voor een langere tijd verkoeling te bieden bij warme omstandigheden. Deze vesten zijn niet alleen geschikt voor de hardwerkende mensen, maar kunnen ook gedragen worden tijdens warme zomerdagen of sportgerelateerde bezigheden.

De Hyperkewl Koelvest van Techniche

Het zit ‘m natuurlijk al in de naam, maar deze koelvest van TechNiche is natuurlijk super kewl (cool). Dit product wordt vaak gebruikt door personeel, maar tegenwoordig zien we het ook bij topsporters. Dit vest biedt namelijk een verkoelend effect aan dat minstens 5 tot 10 uur duurt. De Techniche HyperKewl vest is gemaakt van een zeer licht polyester met een isolatielaag van minstens 3 mm. Het vest zit erg comfortabel en bovendien biedt het vest optimale bewegingsvrijheid. De speciale technologie in het vest wordt gebruikt om het lichaamstemperatuur te verlagen en houdt de temperatuur meer constant voor een langere tijd.

De koeling van HyperKewl heeft een verdampend effect en probeert hier zoveel mogelijk het menselijk lichaam na te bootsen. Stel je voor: op een hete zomerse dag ben jij aan het werk in de bouw, je gaat zweten en uiteindelijk verdampt het zweet waardoor het lichaam gaat afkoelen. Dit effect probeert het TechNiche koelvest na te bootsen.

Hoe activeer je het?

Dompel het koelvest voor maximaal drie minuten onder water, zo wordt het vocht eenvoudig opgenomen in het vest. Knijp daarna het overtollige water uit het vest zodat het vest daarna wel goed vochtig blijft. Let er wel op dat je het vest alleen uitknijpt en niet uitwringt.

Bron: YouTube video van CoolSafety

Een koelvest voor in de zorg

Uit een recent onderzoek (COOLVID-onderzoek van Radboud UMC – TNO , 2020) is al gebleken dat het overgrote deel van het personeel zich niet op hun gemak voelen tijdens hun werk zonder koelvest. De koelvesten van TechNiche kunnen ervoor zorgen dat onze helden in de zorg het minder zwaar te verduren krijgen met de warmte tijdens een dienst. We willen er natuurlijk voor zorgen dat zij zo comfortabel mogelijk hun werk kunnen uitvoeren.

De TechNiche Hyperkewl koelvest biedt ook een heerlijk verkoelend effect tijdens lange fietstochten of actieve outdoor-activiteiten. Bekijk onze webshop of neem contact met ons op voor meer informatie. Naast het koelvest, bieden wij nog meer verkoelende kleding aan, neem gauw een kijkje in ons assortiment! Zoek je nog meer verkoeling? Lees dan snel de blog over Werken in de warmte.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *