Adembescherming koop je van 3M

3M Filters met Demi
Demi Medewerker met 3M Filters

3M is al jarenlang een pionier in verschillende oplossingen. Ze zijn marktleider in meerdere markten, waaronder ook in de persoonlijke beschermingsmiddelen. 3M biedt een volledig assortiment persoonlijke beschermingsmiddelen, waaronder ademhalingsbescherming, gelaatsschermen, veiligheidsbrillen, beschermende kleding en meer. Hun assortiment richt zich op een brede doelgroep waar persoonlijke bescherming nodig is.

Een groot gedeelte waar 3M zich op focust is ademhalingsbescherming. Onder ademhalingsbescherming valt onder andere halfgelaatsmasker, volgelaatsmaskers, stofmaskers, luchtkappen, motor aangedreven aanblaassystemen en accessoires.

Wat is ademhalingsbescherming?

Ademhalingsbescherming stelt je in staat lucht in te ademen die vrij is van gevaarlijke stoffen. Ze zijn nodig en soms zelfs verplicht als je werkt op plaatsen waar specifieke, mogelijk schadelijke stoffen in hoge concentraties in de lucht voorkomen. Omdat deze lucht gevaar voor je gezondheid oplevert, heb je extra bescherming nodig (bijvoorbeeld via een stofmasker of ademhalingsapparaat).

3M Stofmaskers

Stof en andere kleine deeltjes in de lucht kunnen je longen op den duur aantasten. Daarom is het van essentieel belang om op tijd ademhalingsbescherming aan te schaffen. 3M heeft een groot assortiment aan 3M mondmaskers voor bijna elke situatie. De 3M stofmaskers zijn geschikt voor optimale adembescherming. Het beschermt de drager tegen veel verschillende deeltjes die in de longen kunnen komen, zoals fijnstof, houtstof, gevaarlijke dampen en gassen.

FFP1, FFP2 en FFP3

De verschillende stofmaskers van het bedrijf bestaan uit drie verschillende filter gradaties. Hierbij beschermt de FFP1 het minst en de FFP3 het meest. Zo heeft men een ruime keuze uit stofmaskers voor uiteenlopende beroepen.

3M Stofmasker 8710 FFP1

De 3M 8710 FFP1 is ontworpen voor goed draagcomfort met zijn zachte binnenschaal. De zachte gezichtsafdichting zorgt voor extra draagcomfort, terwijl de micromesh bedekking de ademhaling tijdens het gebruik bevordert. Het is geschikt voor alle professionele vakmensen die een comfortabel, gebruiksvriendelijk stofmasker nodig hebben dat voortdurend in de werkomgeving gedragen kan worden. Het stofmasker biedt goede bescherming tegen fijnstofdeeltjes, hout, synthetische vezels en metaaldeeltjes.

3M Stofmasker 8822 FFP2

Het 8822 FFP2 stofmasker van 3M combineert comfort, pasvorm en duurzaamheid en biedt uitstekende bescherming. De voorgevormde uitademventiel zorgt voor extra comfort. Het is ontworpen om te voldoen aan de EN149 FFP2 norm en is bedoeld voor gebruik in besloten ruimten zoals bij verven/spuiten, assemblage en slijpwerkzaamheden. De stevige, comfortabele hoofdbanden zorgen van 3M FFP2 voor een goede pasvorm, wat mogelijke ademhalingsproblemen helpt verminderen.

3M Stofmasker 9332 FFP3

Het 9332 FFP3 stofmasker van 3M is een lichtgewicht, individueel verpakt masker dat ontworpen is om stof en andere stofdeeltjes te filteren. Dit opvouwbaar masker heeft een zachte binnen mantel voor meer comfort. Dit masker is ontworpen voor vaklui die te maken krijgen met stoffige werkomstandigheden. Het is ontworpen voor gemiddelde tot zware stofblootstelling en is bij uitstek geschikt voor werk in de bouw, maar kent ook vele andere toepassingen. De 3M FFP3 filterklasse biedt een iets hogere filtratie dan een N95 masker en kan gebruikt worden bij verschillende toepassingen. De zachte binnenschaal verbetert het comfort en het speciale CPC uitademventiel vermindert de warmteontwikkeling, waardoor je koeler en gemakkelijker ademt.

3M Halfgelaatsmaskers

Naast de stofmaskers, biedt 3M ook halfgelaatsmaskers aan. Deze maskers bedekken de helft van je gezicht (enkel de neus, mond en kin) en zijn herbruikbare maskers. Halfgelaatsmaskers dienen gebruikt te worden in combinatie met een stof-, gas of combinatiefilter. Samen met de volgelaatsmaskers, horen deze maskers tot de gelaatsbescherming categorie.

3M Secure Click

Een halfgelaatsmasker van 3M biedt eersteklas bescherming tegen alle soorten deeltjes in de lucht, waaronder stof, vezels en schimmel. De 3M Secure Click serie combineert comfortfuncties, uitzonderlijke P3 filtratie-efficiëntie en betrouwbare prestaties tegen een betaalbare prijs. Met uitstekend comfort, filtratie prestaties en superieure waarde is de 3M Secure Click ideaal voor werkomgevingen waar verontreinigende stoffen in de lucht aanwezig zijn.

Medewerker met 3M SecureClick

3M 6200

De 3M 6200 wordt vaak gebruikt bij industriële toepassingen, schilderen, schuren, mechanische bewerkingen, waar ademhalingsbescherming nodig is. De 3M 6200 biedt middelmatige bescherming tegen vaste en vloeibare deeltjes bij lassen of slijpen. Het lichte ontwerp maakt het 3M 6200 halfgelaatsmasker gemakkelijk om voor een lange tijd te dragen. Dit ademhalingsmasker is voorzien van zacht materiaal dat dicht op het gezicht aansluit, ademende stof voor comfort, en filters die tegen verstopping bestand zijn om langer gebruik te garanderen.

3M Volgelaatsmaskers

Volgelaatsmaskers zijn ontworpen om mond, neus, kin en gezicht te bedekken en zijn de meest effectieve manier om je hele gezicht te beschermen tegen verschillende gevaren. De volgelaatsmaskers zijn ontworpen met een groot verstelbereik voor een comfortabele, perfecte pasvorm. De gezichtsafdichting rust zacht op je gezicht zonder te trekken of te binden, zodat je natuurlijk kunt ademen en praten.

3M 6800

Het 3M 6800 Volgelaatsmasker is een van de populairste herbruikbare ademhalingsmaskers ter wereld. Het biedt ademhalingsbescherming tegen bepaalde gassen, dampen, deeltjes en nevels bij gebruik met de juiste filters. Het masker heeft een zachte siliconen buitenkant om een uitstekende afdichting rond je gezicht te geven en tegelijk het comfort te behouden. Gewatteerde, draaibare verstelbanden maken het dragen van dit masker gedurende langere perioden gemakkelijk. Dit masker heeft een geïntegreerd tweeweg stemmembraan dat je in staat stelt duidelijk te communiceren.

3M Filters

Vervuilende stoffen en dampen zijn er in verschillende vormen. Een voorbeeld van de diverse stoffen en dampen zijn: koolstofmonoxide, zwaveldioxide, waterstofchloride, anorganische gassen en dampen, ammonia en partikels. De 3M filters bevatten allemaal een speciale filtertype, zoals de 3M 6055 Gasfilter met type A2. Gasfilters en dampfilters zijn te herkennen aan kleur- en lettercodes. Hieronder zie je een overzicht van de verschillende coderingen:

A-code (bruin): filters die bescherming bieden tegen organische gassen en dampen met kookpunt hoger dan 65%.

B-code (grijs): filters die bescherming bieden tegen anorganische gassen en dampen.

E-code (geel): filters die bescherming bieden tegen zwaveldioxide en andere zure gassen en dampen.

K-code (groen): filters die bescherming bieden tegen ammoniak.

3M heeft diverse filters die bescherming bieden tegen verschillende gassen, dampen en andere stoffen. 3M verkoopt onder andere stoffilters, gasfilters en meerdere combifilters.

3M Aanblaassystemen

Motoraangedreven aanblaassystemen omvatten een ventilator die de doeltreffendheid van het masker of ademhalingsapparaat tegen schadelijke dampen en gassen verhoogt. Het systeem omvat een ventilator, luchtfilters en een luchtleiding.

3M Versaflo TR600

Het 3M Versaflo TR600 startpakket bevat alles wat je nodig hebt om meteen aan de slag te gaan. De Versaflo zorgt voor een constante toevoer van ‘schone’ lucht en de batterij gaat tot 12 uur mee. Het compacte en lichte ontwerp van het toestel zorgt ervoor dat je moeiteloos aan de slag kunt. De meegeleverde luchtslang kan op de gewenste lengte worden ingesteld en is voorzien van een handige draagclip voor gebruiksgemak.

3M Luchtkappen

Naast de motoraangedreven ademhalingssystemen, verkoopt 3M ook losse luchtkappen. Het 3M Versaflo pakket bevat onder andere een luchtkap, maar je kan ze ook los gebruiken. Luchtkappen bieden comfortabele en effectieve ademhalingsbescherming tegen een grote verscheidenheid van chemicaliën en gevaarlijke stoffen. De comfortabele kap vormt zich naar de vorm van je hoofd en nek en sluit strak om je lichaam af. De luchtkap werkt goed door luchtdicht tegen je borstkas af te sluiten, zodat schadelijke dampen niet door de mouwen en halsopening kunnen binnendringen.

3M heeft een breed scala aan verschillende ademhalingsbescherming. Heb je vragen en/of opmerkingen over een van de producten van 3M? Neem dan contact met ons op! 3M verkoopt ook onder andere overalls, gehoorbescherming, veiligheidsbrillen, schuurmaterialen, lasbescherming, veiligheidshelmen, tapes en lijm. Neem ook vooral een kijkje bij deze productgroepen.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *